Inovāciju centrs LUMIC jau iepriekš ziņoja, ka šogad studentiem tiek veidots palīgs, kas asistēs un sniegs atbalstu Latvijas Universitātes (LU) uzziņu iegūšanai par studiju procesiem. Pašlaik notiek darba komandu noformēšana, kur dalībnieki aicināti iesniegt dokumentāciju.

Esošajiem dalībniekiem nepieciešams aizpildīt iesnieguma veidlapu šeit līdz 13. aprīlim, nosūtot uz anta.klepecka@lu.lv.  Lai turpinātu jau praktiski darboties un panāktu, lai virtuālais asistents būtu pietiekoši zinošs, atjautīgs, atsaucīgs, spētu sazināties latviešu valodā un ar laiku spētu atbildēt arī uz komplicētākiem jautājumiem.

Stipendijas apmērs nākotnes čatbota izstrādātājiem būs 200 eiro mēnesī. Dalībniekus sagaida zināšanas un pieredze virtuālā asistenta izstādē, kas var lieti noderēt turpmākajos profesionālajos izaicinājumos un arvien vairāk kļūst par pieprasītu kompetenci darba tirgū.

Virtuālā asistenta mērķis ir sniegt studentiem atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem saistībā ar studiju procesu. Nodrošināt ērtu un mūsdienīgu rīku, lai LU digitālās vides apmeklētājiem būtu iespējams sazināties sev ērtā laikā, jo virtuālais asistents būs pieejams vienmēr, arī ārpus darba laika.

Ideja izstrādāt čatbotu radās LU studentiem “Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienā 2021”. Inovāciju centrs LUMIC, ieklausoties radošajos prātos, kuri vēlas uzlabot procesus, nolēma pašiem studentiem piedāvāt iespēju piedalīties ne vien idejā, bet arī tās īstenošanā.

Programmas NOLIKUMS

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.