Studentu komanda “Digitālais pārvaldnieks” ir radījusi nākamās paaudzes pārvaldības sistēmu, kas aizstās Excel tabulas ar mūsdienīgu rīku digitālajā vidē — Latvijas nekustamo īpašumu apsaimniekotāju tirgū. Par ideju un tās attīstību intervijā dalās Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora pavasara uzsaukuma 16 nedēļu programmas, pirmās vietas un naudas balvas ieguvējs, Dāvids Svēte.

Kas ir “Digitālais pārvaldnieks”, tā komanda un idejas mērķis?

“Digitālais Pārvaldnieks” ir nomas īpašumu pārvaldības risinājums. Komandas un idejas mērķis bija izplatīt “PROPERENTY” jeb  nākamās paaudzes pārvaldības sistēmu, kas aizstās Excel tabulas ar mūsdienīgu rīku digitālajā vidē — Latvijas nekustamo īpašumu apsaimniekotāju tirgū. Produkta auditorija ir namīpašnieki, apsaimniekotāji un biroju kompleksu pārvaldnieku uzņēmumi.

Kādi ir lielākie ieguvumi šīs sistēmas lietotājiem?

Mūsu piedāvātais risinājums automatizē līdz pat 70% no īpašumu pārvaldnieku pienākumiem. Tostarp ir automātiska rēķinu izsūtīšana nomniekiem, nomas līgumu termiņu izsekošana, atgādinājumu izsūtīšana nomniekiem, ja maksājums ir kavēts, tehnisko problēmu uzskaites sistēma un pat īpašumu katalogs, ko nosūtīt potenciāliem nomniekiem.

Kā un kur radās “Digitālais pārvaldnieks” komanda?

Es un mans komandas biedrs Emīls 2021. gada februāra sākumā “salikām kopā galvas”, lai radītu ideju, ar kuru piedalīties LU studentu Biznesa inkubatorā, jo vienmēr esam zinājuši, ka uzņēmējdarbība ir perspektīva nozare. Biznesa inkubatora programma tika uztverta kā vēl viens izaicinājums un iespēja pilnveidoties sadarbībā ar mentoriem un citu komandu pārstāvjiem.

Kā LU studentu Biznesa inkubators Jums palīdzēja attīstīt ideju?

LU studentu Biznesa inkubators komandai palīdzēja sākotnējo ideju pielāgot tirgus apstākļiem, sastrukturēt vīziju un nospraust skaidrus mērķus tās īstenošanai. Kā arī katru nedēļu atgādināja par izvirzīto rīcības plānu un iedvesmoja tiekties līdz uzvarai.

Ar kādiem izaicinājumiem jūs saskārāties idejas izstrādes laikā?

Galvenais izaicinājums bija uzstādīt pareizus mērķus un saplānot ikdienas aktivitātes tā, lai enerģija tiktu sabalansēta starp dzīves lauciņiem pēc iespējas harmoniskāk.

Svarīgākās kompetences, kurām jāpiemīt, lai veiksmīgi attīstītu savu ideju?

Komunikācijas un prezentēšanas prasmes, kā arī pārliecība, pacietība un pateicība.

Atskatoties uz idejas sākumposmu, vai ir kas tāds, ko Jūs būtu mainījuši/darījuši citādāk, uzsākot savas idejas realizāciju? Ja, jā, tad kas tieši?

Viss noritēja tik lieliski, ka komanda nevēlotos mainīt neko — katra diena tika uztverta kā solis pretim nospraustam mērķim, un ikkatra iegūtā pieredze no mācībām bija nepieciešama tieši laikā!

Viens padoms/novēlējums tiem, kuri vēlas realizēt kādu sapni par reālu ideju, ko ieteiktu citiem?

Novēlām veiksmīgi izvirzīt prioritātes un plānot savu ikdienu apkārt savām idejām, vīzijām un mērķiem!

 

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.