Latvijas Universitātes (LU) Inovāciju centrs LUMIC vienojās par turpmāko sadarbību ar Rīgas domi, ieviešot un atbalstot idejas, kuras tapušas mākslas un kultūras hakatonā “InovArt”. Trīs dienu ideju maratonā profesionālu mentoru vadībā komandas radīja jaunas, ilgtspējīgas un inovatīvas idejas kā atbildi uz konkrētiem mākslas un kultūras izaicinājumiem.

Hakatona komandas risināja dažādus problēmjautājumus par neapdzīvotu ēku saglabāšanu, ilgtspējīgiem risinājumiem pilsētvides noformējumam, objektiem vai vietu attīstībai, kā arī attālinātās un urbānās mākslas nodrošināšanai.

“Mums ir patiess prieks, ka hakatona rezultātā ir izveidojusies ieinteresētība un sadarbība starp studentiem – ideju ģeneratoriem un institūcijām, kuras var tālāk piedāvāt šīs idejas realizēt dzīvē. Tādējādi ikvienai studentu iecerei ir iespēja attīstīties tālāk un veidot labu pamatu kopīgai izaugsmei,” praktisko pievienoto vērtību pēc pasākuma uzsver profesore Signe Bāliņa, Inovāciju centra LUMIC vadītāja. Viņa akcentē, ka pozitīvi vērtē vienošanos par sadarbību ar pašvaldību aktuālo apkaimju problēmu risināšanā, iesaistot mākslas un kultūras izglītības iestāžu pārstāvjus, uzrunājot katru konkrēto institūciju un piedāvājot studentiem iesaistīties jau konkrētu risinājumu meklēšanā.

Jāatzīmē, ka ideju maratona “InovArt” komandu darbu vērtēja kompetenta žūrija – LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāne, profesore Linda Daniela, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektore studiju darbā Antra Priede un jauno mediju mākslinieks Voldemārs Johansons.

Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņu komanda “58 apkaimes(dalībnieki: Timurs Kukes, Ādams Sūna un Paula Graudaka) hakatonā ieguva godalgotu vietu, piedāvājot īpašas informatīvas zīmes, kuras palīdzētu orientēties pilsētā. Pēc hakatona komanda izrādīja iniciatīvu attīstīt tālāk savu ideju un vēlmi prezentēt to Rīgas pašvaldībai.

21.aprīlī dalībnieki prezentēja savu ideju un redzējumu Rīgas apkaimju informatīvo zīmju izveidē Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Rīgas pilsētas arhitekta dienesta un  Rīgas pilsētas apkaimju iedzīvotāju centra pārstāvjiem. Tika uzklausīti klātesošo jautājumi un komentāri, kā arī piedāvāti tālāki attīstības risinājumi.

Noslēgumā tikšanās dalībnieki vienojās par turpmāku sadarbību aktuālo apkaimju jautājumu attīstīšanā, iesaistot mākslas un kultūras izglītības iestāžu pārstāvjus, uzrunājot katru konkrēto institūciju un piedāvājot tās studentiem iesaistīties risinājumu meklēšanā.

LU Inovāciju centrs arī turpmāk piedāvās Rīgas domes atbildīgajām struktūrvienībām labākās studentu inovāciju programmu idejas, ar kuru palīdzību iespējams risināt kādu aktuālu pašvaldības nepieciešamību.