No 1. līdz 3. aprīlim norisinājās tūrisma un kultūras jomai veltīts tiešsaistes hakatons "TravelHack 2022", kurā piedalījās vairāk kā 70 dalībnieki gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Hakatona jeb ideju maratona mērķis bija 48h laikā radīt inovatīvu risinājumu prototipus, novērtēt idejas biznesa potenciālu un izveidot starpdisciplināras komandas, kas spēj šīs idejas realizēt dzīvē. Komandām labākus rezultātus palīdzēja sasniegt 16 pieredzējuši biznesa, tehnoloģiju un radošo jomu mentori. Kopumā tika izstrādātas 13 idejas trīs kategorijās - "Radošās industrijas", "Droša ceļošana" un "Ilgtspējīga mobilitāte".

Finālā žūrija noteica 3 labākās komandas, kuras cīnījās par balvu fondu 2000 EUR apmērā. “TravelHack 2022” žūriju veidoja Latvijas Universitātes Inovāciju centra LUMIC pārstāve Indra Trofimoviča, Rīgas Tehniskās universitātes IdeaLab programmas vadītāja Kristiāna Kārkliņa, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektore studiju darbā Antra Priede, Latvijas Kultūras akadēmijas mākslinieciskās jaunrades projektu vadītāja Kristīne Freiberga un Labsoflatvia.com redaktore Anda Asare.

Par “TravelHack 2022” hakatona uzvarētāju tika atzīta komanda “FAVEO”, kura piedāvāja risinājumu, kas palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām iekļauties darba vidē. Pirmās vietas komanda ieguva vienreizēju stipendiju 1000 EUR apmērā. Otro vietu un vienreizēju stipendiju 600 EUR apmērā ieguva komanda “Culture eats”, kura radīja prototipu aplikācijai, ar kuras palīdzību var uzlabot kultūras un izklaides pasākumu apmeklētāju pieredzi, samazinot nepieciešamību stāvēt rindā. Trešo vietu un vienreizēju stipendiju 400 EUR apmērā ieguva komanda “White Noise”. Šī komanda radīju prototipu risinājumam, kas palīdz atklāt jaunus mūzikas izpildītājus, kā arī sniedz iespēju vērot vietējo izpildītāju tiešraides.

Pasākuma sadarbības partneri ir Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, RTU Dizaina fabrika, biedrība “WindHackers”, Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Mākslas akadēmija un Labsoflatvia.com.

TravelHack 2022 tiešsaistes hakatonu organizēja biedrība “WindHackers”, kuras mērķis ir veicināt inovatīvu un tehnoloģijās balstītu ideju veidošanos jauniešu vidē, kā arī apvienot cilvēkus no dažādām nozarēm un sfērām, veicinot starpdisciplināro sadarbību un jaunu uzņēmumu izveidi.

TravelHack 2022 hakatons notiek projekta “Inovāciju granti studentiem” ietvaros,  un tiek līdzfinansēts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 "Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem".

Saistītais saturs

No 1. līdz 3. aprīlim norisināsies tiešsaistes hakatons TravelHack 2022
21.03.2022.

No 1. līdz 3. aprīlim norisināsies tiešsaistes hakatons TravelHack 2022